Madonnasailing

Madonnasailing

Madonnasailing

Vi følger familien Book Bratbak på deres fantastiske seiltur i båten Madonna, en First 31,7. Turen går til Gran Canaria og derfra blir det deltakelse i ARC seilasen til Karibien. Turen fortsetter i Karibien og videre nordover til USAs østkyst før ny krysning av Atlanteren på vei hjem.

USAs østkyst

ReisebrevPosted by Kjetil Tue, April 28, 2009 19:07:24
Vi møtte igjen Mango i Fort Lauderdale, og vi holder følge langs denne lange kyststripen av USA, som forøvrig har mange fine steder og byer å vise frem i tillegg til at menneskene er super-hyggelige. Vi har det veldig fint med hyggelig selskap, selv om vi de siste to ukene har hatt mye motorkjøring både på og utenfor Intracoastal Waterways. Vi skjønte relativt raskt at værvinduene er få på denne kysten på denne tiden av året, og man må seile når det er vær til det selv om det egentlig kunne vært fint å bruke mer tid på noen av de stedene vi har vært på.

Fordelen med å gå på ICW er at barna kan gjøre lekser, og etterpå kan de besøke hverandre. Det er også stille og rolig og livet ombord er enkelt, i tillegg til at det er mye å se på. Men det tar lang tid, og vi har forlengst mistet tellingen på hvor mange broer vi har passert! Vi har også hver våre utfordringer ombord i Mango og Madonna; Mango går akkurat under de fikserte broene, mens vi med våre 1,95 m dybde har blitt vant til å se at det er 0,3 m under kjølen. 

Vi har blitt vant til å se sjøkuer (har også sett etpar vaskebjørner), som er store, ganske trege og må puste ganske ofte, og hele veien på kanalene henger det skilt om at vi må passe på å ikke kjøre på dem. De er utrydningstruet, men bestanden har visstnok tatt seg opp de siste årene. Marina smiler og ler til sjøkuer og delfiner, mens hun er livredd for hunder og fanget fisk, og katter og fugler ser ut til å være noe veldig eksentrisk.... For Emil, Edvard, Lina og Elma har waveboard blitt den nye favoritt-interessen på land, og alle fire kjører nå som bare det, også opp og ned fortauskanter og trapper (mens vi voksne håper at ingen brekker armer og bein eller slår hull i hodet...)

I skrivende stund er vi i Charleston, og båten er gjort sjøklar for en 200 nm seilas til Morehead City

  • Comments(0)//madonna.aasgaardstrand-seil.no/#post89