Madonnasailing

Madonnasailing

Madonnasailing

Vi følger familien Book Bratbak på deres fantastiske seiltur i båten Madonna, en First 31,7. Turen går til Gran Canaria og derfra blir det deltakelse i ARC seilasen til Karibien. Turen fortsetter i Karibien og videre nordover til USAs østkyst før ny krysning av Atlanteren på vei hjem.

ICW og Oriental

ReisebrevPosted by Kjetil Tue, April 28, 2009 19:14:18
Vi var lettet da vi kom inn på Intercoastal Waterways etter en seilas på drøyt 1 1/2 døgn fra Charleston, for værvinduene er virkelig ikke lange på denne kysten. Men seilasen var rolig, og rundingen av Cape Fear foregikk i mer eller mindre vindstille (virker som det er mer eller mindre enten stille eller kuling med motvind, lyn og tornadoer rundt her...). Vi fortsatte et stykke inn i kanalen, til "Oriental" før vi fortøyde til en gratis brygge midt i sentrum ("public" brygge, kunne ligge i 48 timer). Her fikk vi virkelig følelsen av å komme til et originalt og skikkelig lokalt utkantsted i USA. Fantastisk imøtekommende, interesserte og hyggelige mennesker; vi ble tilbudt å låne bil, ble tilbudt skyss tilbake fra butikken, barna fikk kjærligheter og kjeks fordi de var så søte og hadde så fine, blå øyne, og vi hadde i det hele tatt et superhyggelig opphold i etpar dager.

Siden Frode (Mango) har bestemt seg for å spise masse amerikanske pannekaker til frokost mens vi er i USA (og Madonna-folket ikke har noe imot det...), fant vi også et frokost-sted, og alle var mette nesten resten av dagen etter en god dose egg, bacon, pølser og pannekaker! Dagen før hadde vi vært hos den lokale fiskehandleren og kjøpt fisk og reker som ble grillet på Mango-grillen, og før vi kastet loss svippet vi innom det lokale "Farmers market" og kjøpte lokale urter, salater, brød og egg. Vi fråtser med andre ord i ferske varer, og det er en helt fantastisk luksus!

Vi begynner også å få følelsen av mer hjemlige farvann; i South Carolina var det palmer, mens i Oriental (NC) er det furu og spirende løvtrær! Men barna oppdaget en landskilpadde på en av sine "Wave-turer", så helt hjemlig er det vel allikevel ikke. Uansett så er det deilig å se vårtegn rundt omkring!

  • Comments(0)//madonna.aasgaardstrand-seil.no/#post92