Madonnasailing

Madonnasailing

Madonnasailing

Vi følger familien Book Bratbak på deres fantastiske seiltur i båten Madonna, en First 31,7. Turen går til Gran Canaria og derfra blir det deltakelse i ARC seilasen til Karibien. Turen fortsetter i Karibien og videre nordover til USAs østkyst før ny krysning av Atlanteren på vei hjem.

Gode dager på Gran Canaria ☺

ReisebrevPosted by Kjetil Sat, November 15, 2008 03:10:47

Våre planer om å seile sydover på øya ble skrinlagt etter noen dager i havnen på Las Palmas, for etter å ha seilt noen hundre mil i løpet av de siste to månedene syntes vi egentlig det var deilig å prøve å ta livet litt med ro. Vi kan vel ikke akkurat si at tilværelsen er preget av den helt store roen, men det har vært fint å føle at vi har god tid til de siste forberedelsene for Atlanterhavsoverfarten.

I går hadde vi sikkerhets-sjekk, og alt var heldigvis i orden. Det eneste det ble stilt spørsmål til var at vestene til barna ikke har sprayhood, men det har det ikke vært mulig å få tak i, verken i Norge eller her. Vi diskuterte dette med inspektøren, og var enige om at et barn som har falt over bord sannsynligvis ikke har roen til å trekke en hette over hodet, i tillegg til at det vil være en skremmende opplevelse i seg selv å ligge inne i en hette utpå havet… Vi har ikke tenkt å vie dette mer oppmerksomhet, for vårt fokus er å holde hele mannskapet uskadet om bord. Båt og utstyr ble gjennomgått og vi fikk spørsmål tre ganger om vi var komfortable med å seile over i en såpass liten båt med små barn. Det er vi, og vi begynner å glede oss til å legge ut fra kai og komme til noe nytt.

Selv om vi ikke seilte sydover ville vi gjerne nyte solen og finværet på sydsiden av øya, så vi leide bil i fire dager. Da fikk guttene gått i gatene i Puerto Mogan, og vi koste oss på Amadores-stranden. Emil bygde et super-bra sandslott, Edvard ble kjent med alle barna som ga fra seg lekene sine før de skulle fly hjem fra ferie, og Marina ble utslitt og sovnet.

Da vi hadde bilen svippet vi også ”en liten tur” innom Decathlon. Vi var ganske disiplinerte, og fikk blant annet tak i utstyr til svømmetreningen i Karibien. En liten utskeielse kunne vi derimot ikke motstå, og Marina fikk en super-kul rosa våtdrakt!

Skole prioriteres høyt nå som vi ligger i havn, og vi er usikre på hvor mye jobbing det blir på havet. Alle barna på piren har skole først på dagen, og i den grad man kan kalle hjemmeskole enkelt, så må vi kunne si at dette fungerer fint. Livet på piren er ellers svært sosialt, både for barn og voksne. Nederlenderne dro i gang Halloween-feiring rett etter at vi hadde kommet hit, og det var faktisk en positiv opplevelse, siden alle barna møttes på forhånd, og gikk samlet til de som hadde tent lanterner. For en ukes tid siden hadde vi ”pot-luck-party” (alle tar med litt mat hver) på piren, og vi kunne telle 17 barn. Etter at katamaranene måtte flytte har noen barn forlatt oss, men nye har kommet til (og de som har flyttet seg kommer stadig på besøk).

Ekstra gode kompiser har Edvard og Sylve blitt. Sylve kommer fra Ålesund, seiler på ”Rosea”, går i 2. klasse, liker fotball og dataspill, og kjemien er veldig god!

Guttene om bord på ”To Fluer” har nå seilt videre, men vi har hatt det veldig hyggelig sammen med dem, og håper å treffe dem igjen i Karibien. Det er godt å treffe engasjerte mennesker som er opptatt av å gjøre verden til et litt bedre sted å være! Sjekk hjemmesiden deres på www.tofluer.com 

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lise bjerke Sat, November 22, 2008 21:18:34

Hilsen til Karl Otto fra Lise og Birger med ønske om god seilas!!